Etkinlik Galerisi | Hemşirelik
Sağlık Bilimleri Fakültesi

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ ETKİNLİKLERİ

KÜLTÜRLERARASI HEMŞİRELİK YAKLAŞIMLARI: TÜRK KÜLTÜRÜ ÖĞRENCİ SEMİNERİ

Kültürlerarası hemşirelik, diğer bir adıyla transkültürel hemşirelik, Avrupa’da artan kültürlerarasılık nedeniyle farklı kültürel geçmişlere sahip bireylere bakım verme ihtiyacından doğan, profesyonel hemşireliğin kültürle ilişkisini ele alan bir alt daldır.

Bu alt dalın önemini vurgulamak ve daha anlaşılır kılmak amacıyla, Sayın Prof. Dr. Esra KARACA ve Sayın Öğr. Gör. Çisem BAŞTARCAN hocalarımızın katkılarıyla, Türk kültürünü yansıtan yemeklerin de yer aldığı yüz yüze bir öğrenci konferansı düzenledik.

kulturlerarasi-hemsirelik

 KAYGI İLE BİREYSEL BAŞ ETME


Kaygı, insanlar üzerinde olumsuz etkileri olan bir duygu halidir. Kaygı ile başa çıkmak ise hayata konforlu bir şekilde devam etmenin en etkili yoludur. Yaptığımız etkinlikle öğrencilere, kaygı ile bireysel olarak nasıl başa çıkabileceklerini göstermeyi amaçladık. Öğrenci Dekanlığı Hemşirelik Kulübü'nün düzenlediği yüz yüze etkinlikte, Psikolog Ilgın Özant kaygıyla başa çıkma yöntemlerini anlatarak öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.   

kaygi-ile-bireysel             

POSTPARTUM DÖNEMDE BÜTÜNCÜL BAKIM EĞİTİMİ

Postpartum dönemde bütüncül bakım, annenin fiziksel, duygusal ve sosyal ihtiyaçlarını kapsayan kapsamlı bir bakım yaklaşımıdır. Bütüncül bakım, postpartum dönemde annenin iyileşmesini hızlandırmaya, komplikasyon riskini azaltmaya ve anne-bebek bağlanmasını güçlendirmeye yardımcı olur. Bu yaklaşım doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemleri kapsar ve sağlık uzmanları, aile üyeleri, topluluk kaynaklarının iş birliğini içerir. Bu iş birliğini daha da yaygınlaştırmak amacıyla Tohum Kampüs iş birliğinde değerli bir eğitim gerçekleştirdik. Okulumuz hocalarından Sayın Dr. Esra KARACA, Dr. Öğr. Üyesi Behise Belkıs ÇALIŞKAN ve Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesinden Dr. Öğr. Üyesi Hülya TOSUN’un katılımlarıyla çevrim içi olarak gerçekleştirilen “Postpartum Dönemde Bütüncül Bakım Eğitimi” etkinliğinde çok değerli bilgiler paylaşıldı.

postpartum-donemi

14 MART DÜNYA BÖBREK GÜNÜ FARKINDALIK STANDI

Böbrek hastalıkları dünya çapında önemli bir sağlık sorunu olarak bilinmektedir ve her 10 kişiden 1’i böbrek hastalığı riski altındadır. Böbrek sağlığını korumak için düzenli egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, tuz tüketimini azaltmak, yeterli sıvı almak ve sigaradan kaçınmak son derece önemlidir.

Dünya Böbrek Günü ise böbrek sağlığının önemine dikkat çekmek ve böbrek hastalıklarının önlenmesi ile tedavi edilmesi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla her yıl 14 Mart’ta kutlanan uluslararası bir gündür. Bu konuda farkındalık yaratmak ve toplumu bilinçlendirmek amacıyla üniversitemiz 4. sınıf öğrencileri Beyza ERASLAN ve Yusuf Ziya KARAKURT, bölüm hocalarımızdan Öğr. Gör. Şule ÇALIŞIR ve İstanbul Beykent Üniversitesi Hastanesi Eğitim Hemşiresi İlayda ALTINTOP danışmanlığında üniversitemiz hastanesinde stant açtılar.

bobrek-standibobrek-standi-1

AKRAN YÖNDERLİĞİ UYGULAMASI

Akran; yaş, meslek ve bilgi bakımından benzer olan kişiler anlamına gelmektedir. Akran yönderliği ise daha deneyimli bireylerin, daha az deneyimli olan kişilere veya gruplara yardımcı olmasıdır. Bu eğitim genellikle öğrenme süreçlerini ve sosyal becerileri güçlendirmek için kullanılır ve kişiye destek sağlar.

Bu kapsamda düzenlenen “Akran Yönderliği” eğitiminde, İstanbul Beykent Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Seda MAT ve Öğr. Gör. Çisem BAŞTARCAN, öğrencilerimizle bir araya geldi. Konunun daha detaylı anlaşılabilmesi için bilgiler veren akademisyenlerimiz, eğitim sonunda öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

 akran-yonderligi  WhatsApp Image 2025-04-10 at 11.05.09 (3)

SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESINDE KARİYER FIRSATLARI  1

İstanbul Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi, “Sağlık Bilimleri Fakültesinde Kariyer Fırsatları-1” etkinliği düzenlendi. Etkinlikte, Avcılar Medicana Hastanesi İnsan Kaynakları Müdürü Şaban Cem SERBEST ve Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Beren KÜTÜK katılımcı olarak yer aldı.

Etkinliğe, fakülte bünyesinde eğitim gören Beslenme ve Diyetetik, Çocuk Gelişimi, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ve Sağlık Yönetimi bölümleri katılım sağladı.

     kariyer-firsatlari (1) WhatsApp Image 2025-04-10 at 11.05.09 (7)

14 KASIM 2024 DİYABET HAFTASI STANDLARIMIZ

Diyabet (Şeker Hastalığı), dünyada yaygın olarak görülen bir hastalık türüdür. Vücudun kan şekeri seviyelerini düzenlemekte zorlandığı bir hastalık olan diyabet, dikkat edilmediğinde çok tehlikeli olabilmektedir. Dengeli bir beslenme planı ve düzenli egzersiz ile diyabet hastalığından korunmak mümkündür.

Bu kapsamda, 14 Kasım Dünya Diyabet Haftası’nde bir araya gelen öğrencilerimiz, farkındalık oluşturmak amacıyla stantlar kurarak insanları bu konuda bilgilendirdiler.

diyabet-1 diyabet-3 diyabet-2

DÜNYA RUH SAĞLIĞI KAPSAMINDA RUH SAĞLIĞI FARKINDALIĞI SEMİNERİ

Sağlık, bireyin yalnızca fiziksel değil, sosyal ve ruhsal yönden de tam anlamıyla iyi durumda olmasını ifade eder. Sağlıklı bir ruhsal durum, sağlıklı ilişkiler kurmayı ve stresle başa çıkabilmeyi sağlar. Bu da genel yaşam kalitemizi artırır ve dengeli bir yaşam sürmemize katkı sağlar.

Hemşirelik Kulübü tarafından düzenlenen “Dünya Ruh Sağlığı Kapsamında Ruh Sağlığı Farkındalığı” seminerinde, Uzman Hemşire Saniye ÖZTÜRK, katılımcılara ruh sağlığının önemi hakkında kapsamlı bilgiler sundu. Katılımcılar, ruh sağlığına dair farkındalıklarını geliştirerek, günlük yaşamlarında uygulayabilecekleri öneriler hakkında bilgi edinme fırsatı buldular.

                                 WhatsApp Image 2025-04-10 at 11.05.09 (5)   WhatsApp Image 2025-04-10 at 11.05.09 (6)

2024-2025 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ TANIŞMA VE ORYANTASYON BULUŞMASI 

Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen “Tanışma Oryantasyonu” etkinliği, öğrenciler ile akademisyenlerin tanıştığı ve bölüm hakkında bilgi alışverişinin sağlandığı keyifli bir buluşma olarak gerçekleşti. Etkinlikte, değerli akademisyenlerimiz mesleki tecrübelerini paylaşarak öğrencilerin sorularını yanıtladılar. Hem öğrenciler hem de akademisyenler için verimli bir ortamda gerçekleştirilen etkinlik, katılımcılar arasında güçlü  bir bağın kurulmasına da katkı sağladı.

tanisma-oryantasyonu WhatsApp Image 2025-04-10 at 11.05.09 (2)

HEMŞİRELİK BÖLÜMÜ MEZUN BULUŞMASI

Üniversitemiz Hemşirelik Bölümü, mezunumuz İlayda ALTINTOP ile üniversitemize yeni katılan öğrencileri bir araya getiren anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlik, bölümün geçmişten günümüze olan gelişimini gösterdi. Mezunumuz İlayda ALTINTOP etkinlik süresince deneyimlerini aktararak, öğrencilere kariyer planlaması ve iş hayatı hakkında tavsiyeler verdi. Bu buluşma, hemşirelik mesleğine gönül verenlerin bir araya gelerek bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmalarını sağlarken, üniversitemiz için de toplumsal bir aidiyet duygusu yarattı.

Hemşirelik Bölümü, öğrencilerine ve mezunlarına her zaman destek olmaya devam edecektir.

mezun-bulusmasi

LÖSEMİ FARKINDALIĞI SEMİNERİ

Lösemi, her yaş grubunda görülebilse de en sık 1-6 yaş arasındaki çocuklarda ortaya çıkar. Kansızlık, halsizlik, diş eti kanamaları ve nedeni açıklanamayan uzun süreli ateş, lösemi belirtileri arasında yer alır. Erken teşhis, tedavi sürecinin başarısında önemli rol oynar ancak pek çok kişi lösemi hakkında yeterli bilgiye sahip değildir.

Hemşirelik Kulübü ve LÖSEV Fayda Kulübü tarafından düzenlenen “Lösemi Farkındalığı Semineri” ile katılımcılara lösemi hakkında bilinçlendirici bilgiler sunuldu. LÖSEV İstanbul Avrupa Fayda Projesi Koordinatör Yardımcısı Oya SANCAR’ın katılımcı olarak yer aldığı seminerde, löseminin türleri ve tedavi sürecinde karşılaşılan zorluklar hakkında detaylı bilgi verildi.

 

losemi-farkindaligi WhatsApp Image 2025-04-10 at 11.05.09 (1)WhatsApp Image 2025-04-10 at 11.05.09